Deratizare : Tratamente de prevenire si distrugere a soarecilor si sobolanilor
Operatiunea de deratizare se efectueaza atat in spatiile interioare (cladiri publice, depozite, etc.), cat si in cele exterioare.
Deratizarea consta in aplicarea de masuri permanente care au menirea de a elimina rozatoarele daunatoare (soareci, sobolani), aducatoare de microbi si diverse boli periculoase atat pentru om cat si pentru animale
Combaterea insectelor generatoare de disconfort (gândaci, plosnite, capuse, purici, molii, furnici, muste, tântari) în spatii deschise, cluburi în aer liber, terase, curti, piscine, cât si în spatii închise, restaurante, birouri, depozite, fabrici de alimente, spatii comerciale. Dezinsectia previne si combate transmisia unor boli de catre insecte si acarieni. Utilizam substante avizate de Ministerul Sanatatii, din grupa ”bio” agreate de Comunitatea Europeana, care sunt inodore, nu murdaresc, nu pateaza, nu lasa urme vizibile de produs, sunt biodegradabile.
Dezinsectia : Dezinsectia previne si combate transmisia unor boli de catre insecte si acarieni.
Dezinfectia : decontaminare prin distrugerea microorganismelor
Decontaminare prin distrugerea microorganismelor (bacterii, virusi, agenti patogeni, etc.) din mediul fizic înconjurator, pentru a preveni si combate infectii si boli transmisibile la om si animale prin eliminarea agentilor patogeni de pe suprafetele tratate
Legislatia in vigoare privind Deratizare, Dezinsectie si Dezinfectie
Legea nr. 3/1978 –
Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 536 / 1997
–
DEZINSECTIE PERIODICA prevazuta în metodologii, de câte ori este nevoie, dar nu la intervale mai mari de 3 luni;
DERATIZAREA se va face la nevoie, dar nu la perioade mai mari de 6 luni-
Intre operatiunile periodice, se vor aplica proceduri de dezinsectie si deratizare curente, de întretinere, în functie de prezenta vectorilor.
Legea nr. 100 / 26.05.1998 privind asistenta de sanatate publica, publicata în MONITORUL OFICIAL nr. 204 din 1 iunie 1998.
Cap. 5. art. 28 din lege prevede ca – Agentii economici si celelalte persoane juridice sunt obligate sa asigure fonduri si conditiile necesare pentru aplicarea masurilor de igiena, dezinsectie, dezinfectie si deratizare periodica conform legii 100/ 1998
Legea nr. 344 / 31.05.2002 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele legale de igiena si sânâtate puoiica.
art. 11–
Ordinul ministerului sanatatii nr. 536/ 1997 prevede efectuarea lurarilor de dezinsectie la cel mult 3 luni su ori de câte ori este nevoie.